HR-directeurenontbijt met Gerd-Jan Poortman, meervoudig zeilkampioen en bemanningslid bij drie Volvo Ocean Races

11 maart 2024

HR-directeurenontbijt met Gerd-Jan Poortman, meervoudig zeilkampioen en bemanningslid bij drie Volvo Ocean Races

De sportwereld is een mooie metafoor voor de dynamiek binnen organisaties.
De 70 aanwezigen bij het hr-directeurenontbijt van Bureau Blaauw werden afgelopen donderdag in Museum JAN meegenomen op het onderwerp samenwerking in de hectische wereld van professionele zeilers.

Gerd-Jan Poortman, meervoudig zeilkampioen en bemanningslid bij drie Volvo Ocean Races waarmee hij de wereld rondzeilde, gunde ons op het vroege tijdstip weinig rust met de films over de extreme omstandigheden voor de teams tijdens deze wedstrijden. De beelden van de deep dives in huizenhoge golven en met grote snelheid werden bijna lijfelijk meegevoeld door de gasten. In deze topsport waarbij ze soms maandenlang met elkaar samenwerken én leven op een schip van 14 meter, is de kwaliteit van het team essentieel. Dat werd snel duidelijk.

Gerd-Jan vertelde hoe ze zich voorbereiden om tot een high performing team te komen dat succesvol is. Teams met verschillende persoonlijkheden en ook – culturen en – nationaliteiten. Teamwork begint bij jezelf: Webyme

Aan het eind van de wedstrijd komt het simpelweg neer op de overtuiging dat ieder teamlid ‘100% uit zichzelf heeft gehaald, zich voor 100% ingezet heeft om de ander te laten presteren en dat ze graag nog eens samenwerken’.

Een mooi streven voor samenwerkende teams om in te zetten op duurzame samenwerking!

Terug

Gesprek over je loopbaan?

Ook als er geen concrete vacature beschikbaar is leren we je graag kennen. We denken vanuit onze kennis van de hr-markt mee over de mogelijkheden voor jouw carrière. Maak een afspraak via onderstaande link.