• Referenties

Vast

Wij werken voor opdrachtgevers in heel Nederland. Zowel in het bedrijfsleven, zakelijke dienstverlening en (semi) publieke organisaties. Van senior business partners, managers, directie tot aan specialisten op het gebied van Learning & Development, Compensation & Benefits, Talentmanagement of Recruitment. Lees hieronder de referenties van een aantal van onze opdrachtgevers.

Spaarne Werkt

Branche: Maatschappelijke dienstverlening

Door Bureau Blaauw ingevulde functie: HR Manager

Jeroen Coops, Directeur:

“Bureau Blaauw gaf direct bij het eerste contact een goed gevoel. Er werd goed nagedacht over de aanvraag alvorens deze aan te nemen, dat gaf vertrouwen. De consultant was professioneel in haar dienstverlening en contacten en heeft veel werk uit handen genomen. Het was een vlekkeloos proces!”

113 zelfmoordpreventie

Branche: Zorg & Welzijn

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Manager HR & Organistatie

Monique Kavelaars, Voorzitter Raad van Bestuur:

“Ik kijk met veel tevredenheid terug op het wervingstraject dat Bureau Blaauw voor ons heeft uitgevoerd.
Heel professioneel en ze wisten de juiste match snel binnen afgesproken tijd te realiseren. Heel erg fijn! Ik kan hen van harte aanbevelen na deze fijne samenwerking.”

Airbus Nederland

Branche: Technologie

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Head of HR

Rob Postma, CEO:

“Bureau Blaauw is professioneel zeer betrokken bij het proces en weet in de communicatie precies de kern van de functie te raken. Door dit te combineren met hun uitgebreide netwerk hebben ze een krachtige, diverse selectie aan passende kandidaten voorgesteld zodat we deze werving samen succesvol konden afsluiten.“

Reinier van Arkel GGZ

Branche: Geestelijke gezondheidszorg

Door bureau Blaauw ingevulde positie: leidinggevende P&O adviseur

Monique Nobelen, Directeur P&O:

“We zien uit naar de start van de uitstekende leidinggevende P&O adviseur die Bureau Blaauw voor ons gevonden heeft. En we kijken terug op een prettige samenwerking in de procedure. Veel dank daarvoor!”

 

NS

Branche: Transport/Vervoer/logistiek

Ingevulde positie: Diverse senior HR posities
Richard Greve, CHRO:

“Blaauw heeft NS HR geholpen om HR kleurrijker te maken. NS zocht de beste hr-professionals die grote veranderingen kunnen begeleiden en wilde tegelijkertijd laten zien dat er niet een beste is. Verscheidenheid in persoonlijkheid, achtergrond, cultuur en levenswijze maken dat we niet voor een gat te vangen zijn en elkaar prikkelen om ‘om te denken’. Dat hebben we nodig in deze tijd. Bureau Blaauw ging de uitdaging aan, begreep wat we zochten en hield tegelijkertijd de lat hoog. Dat vroeg om uithoudingsvermogen van Blaauw, van NS en van kandidaten. Maar het resultaat staat!”

 

Van Lanschot Kempen

Branche: Financiële diensten

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Talent Acquisition Manager

Ibo Metz,  Director Human Resource Management:

“Bureau Blaauw heeft voor de werving van zowel de vaste als de interim talent acquisition functies goede en professionele begeleiding geboden. In een lastige arbeidsmarkt hebben zij doorzettingsvermogen getoond en een lange adem gehad. Gedurende het proces werd ik steeds goed geïnformeerd over de status van de procedures. Een goede advisering door de consultants maakte de goede dienstverlening compleet.”

Design Academy Eindhoven

Branche: Onderwijs

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: HR-manager

Raf de Keninck, Directeur en Henri Beelen, Bestuurssecretaris:

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Bureau Blaauw. De snelheid van de procedure en het ontzorgen door de consultants heeft ons veel tijd bespaard. Met als resultaat het vinden van een nieuwe hr-manager.”

Oranje Fonds

Branche: Maatschappelijke dienstverlening

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: HR-manager

Sandra Jetten, Directeur-bestuurder bij Oranje Fonds:

Wij hebben gekozen voor Bureau Blaauw vanwege hun uitgebreide netwerk onder hr-professionals. Via Bureau Blaauw de werving uitzetten heeft geresulteerd in een enorme reikwijdte van de vacature met de juiste match als resultaat.”

 

M&G Group

Branche: Industrie/Productie
Ingevulde positie: HR Director

Frank van der Linden (HR Directeur a.i.) en Erik Pans (CEO) M&G Group:

“De consultant van Bureau Blaauw heeft binnen afzienbare tijd gezorgd voor een veelbelovende hr-directeur. We zochten een heel specifiek profiel en mede door haar kennis van het hr-vak en de gedegen voorbereiding heeft ze snel een shortlist geleverd waarop drie kandidaten stonden waar we allemaal goed mee uit de voeten konden. Met name de scherpe blik op de benodigde competenties van de gezochte kandidaat, het doorvragen bij de intake en het goede bedrijfsmatige inzicht vielen op in deze procedure. We zijn heel tevreden met de doortastende en professionele werkwijze.”

Pré Wonen

Branche: Woningcorporatie

Ingevulde positie: Manager P&O, communicatie & Secretariaat

Yvonne Senger, Manager P&O, communicatie & Secretariaat:

“Ik vond het een hele prettige samenwerking. De procedure verliep snel en er werd op een gemoedelijke manier samengewerkt. Wij zijn heel tevreden.”

Jumbo Supermarkten

Branche: Retail

Ingevulde posities: Hoofd HR Supply Chain

Alrik Boonstra, HR Directeur:

Bureau Blaauw heeft Jumbo geholpen bij het invullen van een sleutelpositie in het HR leiderschapsteam. Je merkt vanaf het eerste contact dat ze het HR vak zelf goed beheersen. Ze zijn creatief, kritisch en denken mee in het profiel van mogelijke kandidaten en gaan daarin verder dan de ‘geijkte lijstjes’. Gedurende het zoekproces voelde het meer als een partner-relatie dan als een klant-relatie en samen met hen zijn we tot een afweging gekomen op een ondernemende, flexibele en pragmatische manier die goed bij Jumbo past.”

Pluryn

Branche: Zorg

Ingevulde positie: HR directeur

“Door de inzet en expertise van Bureau Blauw hebben wij uitvoering stil gestaan bij het opstellen van het juiste profiel voor onze organisatie. De specifieke expertise van BB was voor ons zeer van belang gezien de wervingsgeschiedenis in het verleden. Mede door een uitgebreid interview en kennismaking met het nieuwe bestuur kon Bureau Blauw gericht haar search in gang zetten en hebben we een mooie match kunnen maken met onze nieuwe HR- directeur.

Zij hebben dit proces soepel begeleid en waren snel en adequaat beschikbaar. Dank!”

Hearst

Branche: Media

Ingevulde positie: HR Manager

Erik de Bruin, CFO Hearst:

“We startten middenin de lockdown van de pandemie met de werving van een HR Manager. Dat bleek niet makkelijk. Uiteindelijk konden we kiezen tussen twee goed passende kandidaten. Procesmatig heb ik plezierig gewerkt met Bureau Blaauw. Zij staan voor wat je met hen afspreekt en Bureau Blaauw communiceert pro actief en schakelt snel. Binnenkort gaan we de HR Manager bij ons verwelkomen.“

Gamma Communications

Branche: Communicatietechnologie/IT

Ingevulde positie: HR Manager

Gerben Wijbenga, CEO Gamma Communications:

“De werving tot aanname van een HR Manager is goed verlopen. Het was een degelijk proces. We kregen een juiste mix van goede kandidaten waaruit we onze keuze konden maken. Onze nieuwe HR Manager blijkt een belangrijke aanwinst voor onze organisatie om de HR functie verder te professionaliseren.”

felyx

Branche: Communicatietechnologie/IT

Ingevulde positie: Head of HR

Charles Mander, CFO:

“I am very pleased that Bureau Blaauw helped us find the perfect candidate. We were looking for the proverbial 5 legged sheep. Bureau Blaauw managed to bring some realism into the search and showed us many interesting profiles of people who all had some extra twist. Each of these discussions and meetings developed our target along the way so we could more clearly see what we did and did not want. I would recommend Bureau Blaauw to anyone looking for a non-standard HR position”.

Viroclinics-DDL

Branche: Biotechnologie/Farmacy

Ingevulde positie: VP HR

Davide Molho, CEO Viroclinics:

“I was impressed with Bureau Blaauw’s ability to truly understand our needs and identify a panel of qualified candidates for the position we were looking for. The profile assessment was very accurate and the choice was more a matter of taste. Also, the whole process was much faster than I expected and we were able to fill the position ahead of the original defined timeline. I personally enjoyed working with them on this important project.”

Klaverblad verzekeringen

Branche: Verzekeringen

Ingevulde positie: HR Manager

Peter Paul Barth, CEO:

“Door een degelijke kennismaking met onze organisatie, onze cultuur en onze mensen heeft Bureau Blaauw vanuit verbinding met Klaverblad ervoor gezorgd dat er binnenkort een fantastische HR-manager bij ons van start gaat. Een prima samenwerking met een uitstekend resultaat!”

COOP

Branche: Retail

Ingevulde posities: Senior HR Business Partner en Corporate Recruiter

Judith Peters, HR Directeur:

“Bureau Blaauw kent de HR-markt als geen ander en koppelt dat aan een oprechte nieuwsgierigheid naar wat wij als organisatie nodig hebben. De consultant van Blaauw is met mij het gesprek aangegaan over het profiel van de kandidaat en heeft mij uitgedaagd om mijn ideeën nog eens van een andere kant te bekijken. Gedurende de procedure heeft ze voortdurend geschakeld met mij én met de kandidaten, wat heeft geleid tot een soepele match, een blije kandidaat en een tevreden klant!”

Dijklander ziekenhuis

Branche: Zorg

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Hoofd HR Advies

Mario Verlaat, Manager HR Dijklander Ziekenhuis:

“Het proces verliep uitermate snel en strak. De werving is gewoon heel goed verlopen. De verwachtingen waren goed gemanaged naar de kandidaten. In het eindgesprek heeft dat een heldere en plezierige uitwerking.”

BOAL

Branche: Productie

Door Bureau Blaauw ingevulde posities: HR Manager bij BOAL Systems en HR Manager bij BOAL Extrusion

Jolanda van der Stel, Group HR Director:

“Tot twee maal toe zeer tevreden met de kwaliteit cv’s die door Bureau Blaauw zijn geleverd. Allereerst heb ik in de consultant van Bureau Blaauw een zeer ervaren en prettige sparringpartner gevonden. Ze luistert goed, stelt scherpe vragen waarna er vervolgens goede kandidaten geleverd werden. En ook daarna wordt het proces scherp gevolgd. Bij Blaauw weten ze echt waar het over gaat!”

Nature’s Pride

Branche: Levensmiddelen

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: HR Director.

Fred van Heyningen, Managing Director:

“De invulling van deze functie was zeker geen eenvoudige opgave en voor een searchbureau een echte uitdaging. Door een uitstekende oriëntatie op wat er in deze functie nodig is en een uitzonderlijke verdieping in onze cultuur is bureau Blaauw erin geslaagd zeer goede kandidaten voor te dragen en de opdracht uiteindelijk succesvol af te ronden.”

Merus

Branche: Biotechnologie

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Senior HR Business Partner

Mirjam Bollema, VP HR:

“Ik heb met Bureau Blaauw zeer prettig samengewerkt. Door een zeer goede intake waren ze in staat om een aantal goede kandidaten voor ons te selecteren, wat de keuze voor DE kandidaat alleen maar makkelijk maakte. Woorden die ze kenmerken zijn; professioneel, betrokken en vasthoudend.”

SVB

Branche: ZBO

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: HR Beleidsadviseur

William Wijnja, HR Manager SVB:

“Ik was positief verrast door de kwaliteit van de door Bureau Blaauw geselecteerde kandidaten.”

Amsterdam UMC

Branche: Zorg

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Senior Organisatieadviseur

Yolande van der Linden, HR directeur Amsterdam UMC:

“Het interessante van de procedure was dat we meer talenten vonden dan wij konden vermoeden. Eigen procedure was lastig. Met Blaauw lukte het meteen.”

KLM

Branche: Luchtvaart

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Programma Lead L&D- Leiderschapsontwikkeling

Annelies Leveling, Vice President Learning & Development:

“Bureau Blaauw droeg 5 mooie verschillende kandidaten aan. In het proces om tot de juiste kandidaat te komen had ik aan Bureau Blaauw een goed klankbord. Ik heb er veel vertrouwen in dat de geworven kandidaat zich gaat redden als gesprekspartner ook op het executive level.”

Koraal

Branche: Zorg

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: HR Manager

Radboud Quik, Voorzitter RvB Koraal:

“Wij zijn Bureau Blaauw erkentelijk voor de wijze waarop ze de ondersteuning van Koraal op deze cruciale positie van onze eindverantwoordelijke HR manager hebben ingevuld. Wij zeggen het voort”

KNAW

Branche: Wetenschappen

Door Bureau Blaauw vervulde posities:

Hoofd HR
Senior beleidsmedewerker
HR Adviseur a.i.

FD Mediagroep

Branche: Media

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: HR Directeur

Jeroen van Dijk, Financieel Directeur FD Mediagroep:

“In de geworven kandidaat voor de rol van HR Directeur hebben we echt een versterking van het team gevonden; iemand die HR de strategische plek kan geven binnen ons bedrijf die het verdient.”

Afvalzorg

Branche: Afvalverwerking

Gre Keijzer, Adviseur P&O bij Afvalzorg (2018):

“We zijn zeer tevreden met de professionele aanpak van Bureau Blaauw. We willen jullie bedanken voor de fijne samenwerking, die wij als heel plezierig en laagdrempelig hebben ervaren.”

Arriva

Branche: Vervoer

Door Bureau Blaauw ingevulde posities: HR directeur Nederland en diverse regionale HR managers functies

Stefan Wasser, HR Directeur International:

“Bureau Blaauw heeft Arriva binnen een korte periode op zeer prettige wijze begeleid met het vinden van een nieuwe HR directeur Nederland. Het proces was overzichtelijk. Er was overleg op belangrijke momenten waarbij de benodigde interventies gedaan zijn om de procedure professioneel, succesvol en snel te laten verlopen”

Engie

Branche: Energie

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: CHRO

Han Blokland, CEO Engie:

“Het searchproces is zeer goed verlopen. Doordat de kandidaten een uitstekende achtergrond en ervaring hadden konden we kiezen voor de kandidate die in alle opzichten het beste bij onze organisatie past. Ik was ook positief verrast door de snelheid waarin het selectieproces verliep, speciaal in deze bijzondere (Corona)periode. Bureau Blaauw heeft binnen twee maanden tijd opnieuw prima werk gedaan.”

HEMA

Branche: Retail

Marielle de Macker, HR directeur HEMA (2017):

“Samen met Bureau Blaauw hebben we bij HEMA een 4-tal key HR rollen ingevuld. Grote klasse, fijne samenwerking en maximale flexibiliteit van de kant van Blaauw.”

TU Delft

Branche: Onderwijs en wetenschappen

Door Bureau Blaauw ingevulde posities:

HR Manager (3x)
Manager Arbeidsvoorwaarden & HR Contact Centre
Manager Development & Mobility

Meer referenties

Interim

Wij vervullen interim opdrachten in heel Nederland. Zowel in het bedrijfsleven, zakelijke dienstverlening en (semi) publieke organisaties. Voor diverse rollen zoals HR Directeur a.i., Transitiemanager a.i., HR Manager a.i. en (senior) specialisten op het gebied van Learning & Development, Compensation & Benefits, Talentmanagement of Recruitment. Lees hieronder de referenties van een aantal van onze opdrachtgevers bij wie wij interim opdrachten succesvol hebben afgesloten.

Van Lanschot Kempen

Branche: Financiële diensten

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Consultant Recruitment a.i.

Ibo Metz,  Director Human Resource Management:

“Bureau Blaauw heeft voor de werving van zowel de vaste als de interim talent acquisition functies goede en professionele begeleiding geboden. In een lastige arbeidsmarkt hebben zij doorzettingsvermogen getoond en een lange adem gehad. Gedurende het proces werd ik steeds goed geïnformeerd over de status van de procedures. Een goede advisering door de consultants maakte de goede dienstverlening compleet.”

Flevoziekenhuis

Branche: Gezondheidszorg

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Manager HRSSC a.i.

Margret Huisman, HR Directeur:

‘De samenwerking is constructief en professioneel. Bureau Blaauw verdiept zich in onze organisatie en de vraag die we hebben en leveren daardoor goede kandidaten. Ze zijn flexibel in de samenwerking.’

Loyens & Loeff

Branche: Advocatuur

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Manager Compensation, Benefits & Policy a.i.

Sylvia Thé, HR Directeur:

‘Begrijpt de context van de werkomgeving en benodigd profiel kandidaat en komt snel met profielen.’

Strukton Rail

Branche: Bouw, infrastruktuur

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Manager PSA a.i.

Esther Maas, HR Manager Nederland:

‘Er wordt snel gehandeld en ingespeeld op de vragen. Ook flexibiliteit in afspraken, goed onderling contact. ‘

 

Vervoersregio Amsterdam

Branche: (Semi) Overheid

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Teammanager bedrijfsvoering a.i.

Meriam de Jong, Teammanager Bedrijfsvoering:

‘Prettig, transparant, deskundig.’

 

Gemeente Den Haag

Branche: (Semi) Overheid

Door Bureau Blaauw ingevulde positie: Consultancy Recruitment & Mobiliteit en Projectleider Modulaire RI&E a.i.

Arno Verschuur, Manager Recruitment en Mobiliteit a.i.:

‘Bureau Blaauw is een betrouwbaar bureau dat goed luistert naar de behoeften van een klant en de juiste match weet te realiseren tussen een opdracht en een daarbij passende consultant. Verder stellen wij het persoonlijke contact op prijs.’

 

Wageningen University & Research

Branche: Universiteiten Hogescholen

Door Bureau Blaauw ingevulde posities: Manager Shared Service Center HR, Corporate Director HR, Senior HR Projectmanager, Hoofd HR ESG en Manager SSC a.i

Martijn Scheen, Corporate Director HR, Wageningen University & Research:

Ik ben erg blij met de hulp van Bureau Blaauw. Wederom hebben ze ons een prachtige kandidaat geleverd, dit keer voor de rol van Manager SSC a.i

Sweco

Branche: Ingenieursadviesbureau

Door Bureau Blaauw ingevulde posities: HR Manager a.i. en Senior L&D Consultant a.i.

Mark Wybenga, Recruitment Manager Sweco:

‘Voor interimvragen op HR-gebied zit Bureau Blaauw eigenlijk altijd onder de speeddial. Meestal hebben dergelijke vragen haast en moet iemand snel starten. Het netwerk van Blaauw is groot en ik krijg altijd op korte termijn een mooie shortlist aan kandidaten voorgesteld. Die ontzorging zoek ik ook in dit soort trajecten en zorgen dat we kunnen blijven leveren.’

Pantar

Branche: Sociaal werkbedrijf

Door Bureau Blaauw ingevulde posities: Hoofd HR Administratie a.i. en Hoofd HR Ontwikkeling a.i.

Eline van Weelden, Manager HR Pantar:

‘Ik heb in de samenwerking ervaren dat er goed geluisterd wordt en vervolgens snel en goed geleverd wordt. Daarbij vind ik het knap dat de voorgestelde kandidaten qua achtergrond en ervaring, maar vooral ook als persoon heel goed passen bij de opdracht en de organisatie. Het is Blaauw daardoor meerdere keren gelukt om goede HR-professionals voor ons te vinden die bij ons passen en echt waarde toevoegen. ‘

Tennet

Branche: Energie

Door Bureau Blaauw ingevulde posities:

Talent Management Officer a.i.
Diversity & Inclusion Officer a.i.

Arla

Branche: Levensmiddelen

Door Bureau Blaauw ingevulde positie:

Head of HR a.i.

UMC Utrecht

Branche: Zorg

Door Bureau Blaauw ingevulde positie:

Directeur P&O a.i.

Meer referenties