Interimbijeenkomst met Frans van Loef

21 november 2022

Interimbijeenkomst met Frans van Loef

“Groeien (of) bloeien door gericht snoeien. Het klinkt zo simpel en dat is het ook”. Met deze inspirerende woorden startte onze gastspreker Frans van Loef de bijeenkomst die wij afgelopen donderdag organiseerden voor onze warme hr-interim relaties.

Frans, oprichter van FreeCapacity en schrijver van het managementboek ‘Free Capacity’, nam ons mee in een zeer actueel onderwerp: de worsteling van organisaties om hun ambities te verwezenlijken, terwijl er onvoldoende bezetting is om deze te realiseren. Dit leidt direct tot werkdrukverhoging en verlaagt de betrokkenheid en kan er zelfs voor zorgen dat medewerkers vaker uitvallen of de organisatie verlaten. Het gevolg: stilstand!

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken zou je vaker simpelweg moeten stoppen met bepaalde activiteiten, in plaats van wéér een nieuw project op te starten. Kijk daarnaast eens opnieuw naar vaste structuren. Zijn alle ingevoerde procedures en regels echt nodig of werken ze contraproductief? Zijn zaken bovendien onnodig ingewikkeld gemaakt en nog uitvoerbaar?

Talent mapping is één van de instrumenten die Frans ons aanreikte. Breng bijvoorbeeld eens in kaart wie in je organisatie het talent heeft om een project te stoppen. Wie durft die knoop door te hakken? Benut bovendien het talent van je teamleden voor uitdagingen waar je zelf al een tijdje mee stoeit. Het klinkt zo simpel en zo bleek het ook te zijn!

Het was een inspirerende middag die smaakt naar meer. In 2023 zetten we onze reeks van interim-bijeenkomsten voort. Heb je belangstelling om deel te nemen? Laat het ons vooral weten. Wil je ondertussen meer weten over het vrijmaken van capaciteit en de rol van hr hierin? Wij vertellen je er graag meer over!

Terug

Gesprek over je loopbaan?

Ook als er geen concrete vacature beschikbaar is leren we je graag kennen. We denken vanuit onze kennis van de hr-markt mee over de mogelijkheden voor jouw carrière. Maak een afspraak via onderstaande link.