Ontbijtbijeenkomst ‘De kunst van het luisteren’

23 juni 2022

Ontbijtbijeenkomst ‘De kunst van het luisteren’

Twee jaar lang moesten we op afstand van elkaar contact maken en – houden. Te weinig fijne persoonlijke ontmoetingen en spontane gesprekken over werk, privé, gezamenlijke interesses of zorgen over van alles en nog wat. Geen hr-directeuren ‘only’ ontbijtbijeenkomsten bij Bureau Blaauw.

Voor deze exclusieve serie bijeenkomsten nodigen wij hr-directeuren uit voor een vroege-ochtend-energizer waarvoor wij sprekers kiezen die ons in één uur tijd vakmatig uitdagen en/of informeren.
Na twee jaar stilte besloten we deze serie met veel geluid te hervatten. Onze muzikale spreker was Nicolaas Duin. Al 25 jaar staat hij op grote en kleine podia over de hele wereld als toetsenist en muzikaal begeleider.
We leerden van Nicolaas onder meer:

In de muziek telt iedere stem, iedereen wordt gehoord, je moet elkaar de ruimte geven, op elkaar vertrouwen, je doet het samen, hoe ga je om met valse noten en wat is het belang van dissonanten.

En we herkenden dat ook in ons dagelijkse contact je niet alleen met je eigen melodie bezig moet zijn maar ook met dat van je medespelers en het totaal.
Na veel muziek en informatie was er tot slot de vraag: “Welk muziekstuk past er bij jou werk nu?”
De antwoorden liepen uiteen van: Bohemian Rhapsody (Queen) tot Alors on danse (Stromae) en Help! van de Beatles. Er is genoeg te doen in de HR-wereld is de conclusie.
Dank ook aan buren van Vitra die opnieuw hun prachtige ruimte beschikbaar stelde voor ons samenzijn.

Terug

Gesprek over je loopbaan?

Ook als er geen concrete vacature beschikbaar is leren we je graag kennen. We denken vanuit onze kennis van de hr-markt mee over de mogelijkheden voor jouw carrière. Maak een afspraak via onderstaande link.