Interimbijeenkomst ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer’

04 december 2023

Interimbijeenkomst ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer’

Afgelopen woensdag organiseerden wij wederom een kennisbijeenkomst om onze interim hr-professionals te inspireren. Dit keer met een wel heel maatschappelijk relevant thema: seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Wij bekeken het thema vanuit hr-oogpunt en kwamen tot de conclusie dat HR, ook vanuit een interim positie, een cruciale rol heeft in het voorkomen en aanpakken van deze kwesties.

Mariëtte Hamer, Regeringscommissaris voor Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag en Seksueel Geweld, benadrukte eerder dit jaar op het belang van een doortastende aanpak van meldingen. Haar handreiking is geen kant-en-klare oplossing, maar eerder een routeplanner voor weloverwogen actie. “Niets doen is geen optie” onderstreepte zij treffend. Goede reden voor ons om Laura Menenti, hoofd van het bureau bij de regeringscommissaris voor Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag en Seksueel Geweld als onze gastspreker uit te nodigen.

De inzichten van Laura Menenti waren ronduit waardevol en inspirerend. Laura wees ons op de cruciale aspecten bij het vormen van beleid en het initiëren van culturele veranderingen. Hoe kunnen we een cultuur van sociale veiligheid bevorderen, waarin het herkennen en respecteren van elkaars grenzen centraal staat? Hier kunnen interim professionals een onmisbare rol spelen door vastgeroeste patronen en structuren te doorbreken.

Terug

Gesprek over je loopbaan?

Ook als er geen concrete vacature beschikbaar is leren we je graag kennen. We denken vanuit onze kennis van de hr-markt mee over de mogelijkheden voor jouw carrière. Maak een afspraak via onderstaande link.