HR Search

HR Search

Speciale functies vragen om een speciaal bureau. De search-activiteiten van Bureau Blaauw richten zich op het vervullen van posities voor HR-managers, -specialisten en -directeuren.

De kunst van het netwerken

Binnen HR hebben wij contact met kandidaten en opdrachtgevers die gepokt en gemazeld zijn in de Human Resources branche. Wij kennen hen en zij kennen ons. Als opdrachtgever of als kandidaat of beide.  Dat maakt het makkelijk ze te benaderen als we op zoek zijn naar een ervaren en gedreven HR-manager of HR-directeur voor uw organisatie.

Werkwijze HR search

We besteden veel aandacht aan de intake en de profielschets. Wij stellen een functieprofiel op en brengen de markt in kaart. Zetten ons netwerk in en gaan voor de ideale match.
Soms is vertrouwelijkheid vereist en vanzelfsprekend. We zijn creatief en vasthoudend. We weten daardoor die ene speld in de hooiberg te vinden.

Zoeken kandidaten

We gaan op zoek naar geschikte kandidaten. Daarbij passen wij meestal een combinatie toe van actieve direct search en communicatie via onze website en social media.  Vaak blijkt dat wij de goede kandidaten trouwens al kennen omdat wij een duurzame relatie hebben met  ons netwerk.Wij volgen veel mensen  in hun loopbaan. In de kwaliteit van ons netwerk zit dan ook onze toegevoegde waarde.

Gesprekken
Na onze gesprekken met kandidaten uit de longlist selecteren we voor u een shortlist van de besten. Indien u dit wenst, zijn we aanwezig bij de gesprekken die u met de kandidaten voert. Hierdoor zijn we direct aangesloten op het resultaat van uw gesprekken en kunnen inhoudelijk goed met u evalueren.

Begeleiding kandidaat
We begeleiden de kandidaat, ook nadat deze bij u in dienst is getreden. Na twee maanden evalueren we de plaatsing met u tijdens een afrondend gesprek. Maar ook daarna houden we nog regelmatig contact met u over het verloop van de samenwerking. Wij zijn gericht op het aangaan van een duurzame relatie.

Afspraken

Onze tariefstelling is gekoppeld aan de inspanning van Bureau Blaauw en is doorgaans opgebouwd in termijnen. Afhankelijk van uw voorkeur is dat een vast bedrag of een percentage. Het lukt ons altijd om een goede match te maken. We durven daarom met een gerust hart een garantie te geven van zes maanden.