Over het managen van transities​ gaan we graag in gesprek
Over het managen van transities​ gaan we graag in gesprek

Over het managen van transities​ gaan we graag in gesprek

​Bij Bureau Blaauw ervaren wij als geen ander de ontwikkelingen die zich voltrekken in het HR vakgebied. In ons dagelijks werk verdiepen wij ons in wat er speelt in organisaties, om de juiste HR professionals te vinden die de juiste toegevoegde waarde bieden.

Wij zien een groeiende vraag ontstaan naar HR specialisten op het gebied van organisatieontwikkeling en verandermanagement. Wij herkennen ook een groeiend aantal experts die op het gebied van transitiebegeleiding hun sporen hebben verdiend.

Het is voor organisaties van belang om niet alleen wendbaar maar ook transformatief te zijn. Klimaatverandering, de energietransitie, digitalisering en veranderende marktontwikkelingen en zeker daarbij ook de huidige pandemie van het Coronavirus maken de noodzaak voor verandering steeds duidelijker. Ons economische verdienmodel verandert van voornamelijk winstgerichtheid naar aandacht voor onze leefomgeving en een duurzame wereld. Dit vraag niet alleen flexibiliteit van organisaties maar ook de afweging om over te gaan op nieuwe verdien- of businessmodellen.

Functies veranderen hierdoor in organisaties: er wordt een ander gedrag en nieuwe vaardigheden van medewerkers en op het gebied van leiderschap gevraagd. Veel organisaties zien de noodzaak maar weten nog niet hoe ze deze beweging in kunnen zetten.  Ervaren HR verandermanagers of Adviseurs organisatieontwikkeling zijn strategen met visie die het totaal van de organisatie overzien en begrijpen. Zij kunnen organisaties helpen bij de verandering realiseren en zijn ook in staat daarbij de mensen in een organisatie  mee te nemen in de gewenste veranderrichting.

En ja, wij helpen daarbij graag.

Ilonka van Dijk