Wie zijn we

Wie zijn we

Bureau Blaauw is voortgekomen uit het door Connie Blaauw en Sabrina Sombeek in 2000 opgerichte bureau Blaauw Sombeek & partners. Onder de naam Bureau Blaauw werkt sinds 2017 het  team van gedreven consultants met een brede HR-expertise aan het tot stand brengen van de perfecte match tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Connie Blaauw

De recruitment – en search branche zijn al 30 jaar de rode draad door het professionele leven van Connie Blaauw. Ze was in 1989 de eerste HR manager van RTL Nederland waar ze de basis heeft gelegd voor het HR-beleid van dit eerste commerciële televisiestation. Bij uitzendorganisatie Content werkte ze eerst als regiodirecteur en later als directeur van een nieuw ontwikkeld gespecialiseerd searchbureau onder de vlag van deze organisatie. Na zo’n tien jaar besloot ze alle professionele kennis en ervaring die ze had opgedaan te bundelen in een eigen bedrijf: in 2000 legde ze de basis voor Blaauw Sombeek & partners. In 2017 zette ze dit voort in Bureau Blaauw.

“De wervings- en selectiewereld is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd door de opkomst van sociale media. Binnen dat nieuwe krachtenveld is het mijn uitdaging onze specifieke expertise en ervaring in te zetten om voor de opdrachtgever de perfecte match met de kandidaat te maken. Ik zie altijd de mogelijkheden mensen te verbinden die elkaar inhoudelijk, persoonlijk of vakmatig kunnen versterken. Sociale media zijn bij de start van het wervings- en selectieproces een prima hulpmiddel maar de menselijke factor, onze expertise, is in de eindfase doorslaggevend voor die perfecte match. Ik ben een goede netwerker. En houd van kwaliteit en voortdurend verbeteren. Kies graag voor creatieve oplossingen, ook als deze minder voor de hand liggen. Met Bureau Blaauw wil ik staan voor professionele samenwerking met opdrachtgevers en een grote persoonlijke betrokkenheid. De invloed van de HR-manager is erg belangrijk voor het succes van organisaties. Daarom is de selectie van de juiste HR-manager cruciaal.”

Kantoor: 020-472 3908 | mobiel: 06-5466 1898 | Connie Blaauw op LinkedIn

cblaauw@bureaublaauw.com

Siward Fokkelman

Partner

Siward Fokkelman heeft ruim 25 jaar ervaring in HR en recruitment. Hij werkte onder meer als Manager Human Resources en kent alle facetten van het werving- en selectievak. Als Partner van Bureau Blaauw richt hij zich op de bemiddeling van interim HR professionals.

“Door mijn ruime ervaring aan de kant van de opdrachtgever, begrijp ik de wensen en eisen van organisaties. Ik weet daardoor wat dienstverlening adequaat maakt. Mijn ervaring als interimmer maakt dat ik mij ook goed kan inleven in de zelfstandige professional. Ik beschik als adviseur over een goede mix van persoonlijke betrokkenheid en zakelijke resultaatgerichtheid. Zo kan ik een breed scala van opdrachtgevers goed van dienst zijn.

Ik verdiep me graag in organisatieculturen en drijfveren van mensen. Ik vind het niet alleen belangrijk om een scherpe match te maken en opdrachten duurzaam en succesvol in te vullen, maar wil ook graag mensen verder helpen in hun carrière en hiermee bijdragen aan hun succes in werk en leven.”

Kantoor: 020-472 3908 | mobiel: 06-2925 4041 | Siward Fokkelman op LinkedIn

sfokkelman@bureaublaauw.com

Ilonka van Dijk

Consultant HR search

Ilonka van Dijk heeft ruim 20 jaar ervaring in HR en recruitment. Ze startte haar loopbaan in de uitzendbranche  waar ze manager was van een vestiging met 17 intercedentes. Daarna heeft zij bij Deloitte en later UNC Plus Delta rollen vervuld als (Senior) HR Advisor, Talent Manager en Manager Recruitment & Employer Branding.  Ook was Ilonka een tijd werkzaam  als zelfstandig loopbaancoach voor diverse opdrachtgevers. Zo heeft zij brede ervaring opgedaan in het HR vak. Als consultant bij Bureau Blaauw richt zij zich op de bemiddeling van senior HR posities, generalisten en specialisten.

“Mijn intrinsieke en natuurlijke interesse in mensen en hun functioneren en ontwikkeling binnen organisaties is dé bindende factor tussen de verschillende rollen die ik vervuld heb. Geen enkel bedrijf behaalt succes zonder betrokken en bevlogen professionals: mensen maken het verschil. Bij Bureau Blaauw komt mijn passie voor business en mensen perfect samen. Ik haal veel voldoening uit het vinden van de optimale match tussen de ambities van opdrachtgevers en kandidaten. Ik denk dan ook graag mee met kandidaten over een voor hen logische volgende loopbaanstap die past bij hun ontwikkeling en drijfveren. In een continu veranderende markt is voortdurende professionele ontwikkeling noodzakelijk om veranderingen snel en goed te realiseren. Dit vraagt van medewerkers om zich te blijven bewegen in de werkende maatschappij. Hoe mooi is het om daarin te kunnen bijdragen.”

Kantoor: 020-472 3908 | Ilonka van Dijk op LinkedIn

i.vandijk@bureaublaauw.com

Daphne Koning

Consultant HR search

Daphne Koning-Olde Dubbelink heeft ruim 15 jaar ervaring in Recruitment en HR, werkte onder andere als corporate Recruitment manager en sr. HR business partner en heeft daarmee brede ervaring opgedaan in het HR vak. Als consultant bij Bureau Blaauw richt zij zich op de bemiddeling van medior en senior HR professionals.

“Verandering is de enige constante. In een wereld waarin alles steeds sneller verandert is het vermogen van organisaties om mee te bewegen van cruciaal belang. HR kan een enorm belangrijke rol spelen bij het wendbaarder maken van organisaties door, als business-partner, initiatieven te ontplooien die bepaalde belemmeringen voor de gewenste wendbaarheid weg zouden moeten nemen en tevens organisatie ontwerp principes te implementeren die essentieel zijn voor deze wendbaarheid.

Met name deze strategische thema’s maken de rol van HR zo interessant en belangrijk voor organisaties. Dit is tegelijkertijd mijn drijfveer om voor iedere opdracht en iedere kandidaat een zo goed mogelijke match te maken, gebaseerd op de cultuur van de organisatie en de behoefte van zowel de kandidaat als klant. Kwaliteit, persoonlijke benadering, verbinden en oprechte interesse staan bij mij voorop en zijn hierbij onmisbaar. Gezien mijn persoonlijke ervaring als HR/recruitment professional in het bedrijfsleven kan ik me goed inleven in zowel de kandidaat als opdrachtgever. Het geeft ontzettend veel voldoening om te kunnen zien dat je toegevoegde waarde kunt bieden door je netwerk goed in te zetten en mensen met elkaar te verbinden.”

Kantoor: 020-472 3908 | Daphne Koning op LinkedIn

dkoning@bureaublaauw.com

Pauline Smit

Consultant HR Search

Pauline Smit heeft ruim 15 jaar ervaring in recruitment en HR. Zij werkte onder andere als corporate recruiter, mobiliteitsadviseur en senior HR consultant en heeft daarmee brede ervaring opgedaan in het HR vak. Als consultant bij Bureau Blaauw richt zij zich op de bemiddeling van medior en senior HR professionals.

“Ik geloof dat mensen hun talenten optimaal benutten als ze binnen een organisatie op een plek zitten waar ze uitdagingen hebben die bij hun ambities en vaardigheden passen. Het samenbrengen van organisaties en kandidaten, een goede match realiseren, is wat mijn werk voor mij boeiend maakt.

Elke opdracht is uniek en vergt maatwerk. Door mijn brede HR ervaring ben ik in staat om snel tot de kern te komen, en ook om tussen de regels door te lezen. Ik denk graag mee met de opdrachtgever, houd van open communicatie en ben betrouwbaar. Opdrachtgevers en kandidaten weten wat ze aan mij hebben.”

Kantoor: 020-472 3908 | Pauline Smit op LinkedIn

psmit@bureaublaauw.com

Stefanie Verhoeven

Office Manager

Stefanie is sinds 15 augustus 2016 werkzaam bij Bureau Blaauw als Office Manager. Zij heeft 5 jaar ervaring opgedaan bij een internationale detacheerorganisatie als operationeel support. Daarvoor heeft ze in het onderwijs gezeten. Ze is van alle markten thuis!

“Ik regel het wel! Als Office Manager zorg ik ervoor dat alles aanwezig en geregeld is en ben ik de schakel tussen verschillende afdelingen. Eigenlijk pak ik alles aan wat op mijn pad komt. Het Office Management wordt steeds complexer. Kritisch kunnen denken en de organisatie als geheel begrijpen zijn belangrijke aspecten van het werk. Ik kijk altijd hoe ik, door middel van extra service, meerwaarde kan bieden aan onze kandidaten, klanten en collega’s.”

Kantoor: 020 472 39 08 | Stefanie Verhoeven op LinkedIn

sverhoeven@bureaublaauw.com

Cynthia Stam

Consultant HR search a.i.

Cynthia is een HR generalist met meer dan tien jaar ervaring binnen dynamische en internationale omgevingen.
 Kerncompetenties: business en resultaat gericht, positieve houding, mensgericht, motiveren van anderen, snel verbindingen kunnen leggen, hands on mentaliteit, gedreven en innovatief.

Specialisme: Recruitment, Performance Management, Talent Management (early career), Learning and Development, Employer Branding, On- and Off boarding, Compensation & Benefits, HR Policies & Procedures, HR and Payroll Administration.

Kantoor: 020-472 3908 | Cynthia Stam op LinkedIn

cstam@bureaublaauw.com

René Ydema

Consultant HR search a.i.

René Ydema heeft meer dan 30 jaar ervaring als manager en HR professional in de financiële sector. De afgelopen jaren is hij werkzaam als mediator, coach en interim HR manager. Sinds 2013 is hij tevens, voor een deel van zijn tijd, verbonden aan Bureau Blaauw als senior consultant. Hij doet de search en werving voor HR management en –directiefuncties.

“Bureau Blaauw is een plezierige partij om mee samen te werken. Dat heb ik in het verleden ervaren als afnemer van hun diensten en sinds 2013 ook als collega. Het zijn professionals die de menselijke maat gelukkig nog steeds kennen. Het is altijd weer een schitterend moment als het, gaandeweg het vervullen van een vacature, lukt om die ene kandidaat te vinden waarmee de perfecte match tot stand gaat komen.”

Kantoor: 020-472 3908 | René Ydema op LinkedIn

rydema@bureaublaauw.com